Nakon smjene velikog biskupa Ratka Perića Hercegovina pala

Već smo pisali o tužnoj situaciji u kojoj se lažni prorok jednim potezom riješio uzoritog mostarskog biskupa Ratka Perića i zavezao ruke biskupu Barišiću, kako bi se moglo obračunati sa neposlušnim svećenicima u Splitsko Makarskoj nadbiskupiji.

Primus Croatorum

Sada smo dobili tužne vijesti iz Međugorja gdje fratri koji ovoga proljeća nisu poštovali odluku biskupa Perića de se unatoč lock downu i pandemiji Sveta Pričest dijeli na usta, sada idu korak dalje u promicanju svetogrđa.

Naime ovoga proljeća je biskup Perić jedini od hrvatskih biskupa ostao vjeran Nauku i nije prisiljavao vjernike na svetogrđe, nego se diljem biskupije Sveta Pričest dijelila normalno na usta.

Onda je došla smjena i na čelo biskupije dolazi biskup Petar Palić.

Jutros smo dobili ovu sliku od našeg čitatelja iz Međugorja na kojoj se vidi kako biskup Palić budno čuva svoje stado od samoga Krista.

Jer Isus Krist je taj koji ih može zaraziti smrtonosnim virusom, kao da Krist nije pobijedio smrt i kao da on nije liječnik i tijela i duše. Dakle 31. 10. 2020. je donešena odredba da se Sveta Pričest dijeli samo na ruke, dok traje pandemija. To znači do grozote pustoši, jer ovo globalno nepoštovanje i svetogrđe će sigurno i jako brzo do toga dovesti.

Fratri međutim idu korak dalje i uvjeravaju vjernike koliko je Pričest na ruku bolja od Pričesti na usta. Oni pričaju o Duhu koji daje život, a muče Tijelo Kristovo.

Njih ne zanima tradicija Crkve oni imaju svoju novu teologiju, teologiju lažnog proroka.

Oni govore o Isusu koji nije prao ruke prije objeda hrane propadljive, a oni dezinficiraju svoje ruke prije kako oni Misu zovu – Večere Gospodnje.

Sveta Misa je puno više od večere, a Tijelo Kristovo je puno više od hrane propadljive.

Onoga dana kad im bude oduzeto Tijelo Kristovo, duh im neće pomoći ništa, jer nije Duh Sveti koji njih sada vodi, nego duh antikrista.

Nadamo se da će neki od njih u onaj dan kada shvate da gube Tijelo u korist „duha“ gorko proplakati.

„Po ovom prepoznajete Duha Božjega: svaki Duh koji ispovijeda da je Isus Krist došao u Tijelu, od Boga je.“  (1. Ivanova 4,2)

“A nijedan duh koji ne ispovijeda takva Isusa, nije od Boga: on je antikristov, a za nj ste čuli da dolazi i sad je već na svijetu.” (1. Ivanova 4,3)

Taj antikristov duh se bori protiv Tijela Kristova, a danas mu svećenici, fratri i biskupi u tome svesrdno pomažu, mučeći, degradirajući i frustrirajući vjernike.

Bogu hvala nisu svi svećenici, fratri i biskupi izgubljeni. Ima njih koji dobro znaju što je Sveta Pričest i kako se dostojanstveno i ispravno daje i prima.

4 komentara

 1. Razna ljudska objašnjenja da opravdaju to dijelo, kažu ” nije važno kako primaš svetu hostiju, na ruke ili na usta, važno je srce”. A kakvo je srce? Srce je u grijehu jer je dozvolilo rukama da diraju svetu hostiju, koju može samo svećenik uzimati rukama jer su njegove ruke posvećene.

 2. 1). U židovskom Hramu bio je zavjetni kovčeg iza zavjese, i nitko od židova “laika” nije smio ući u taj prostor dda samo pogleda zavjetni kovčeg u kojem su bile kamene ploče sa deset Božjih zapovjedi, Aronov štap, zlatna posuda s manom…, Znaci prisutnosti Boga živoga u Hramu…Tko bi prekršio zabranu , slijedila je smrtna kazna !
  2). 20 stoljeća je bilo u Crkvi pravilo (Kanon) da laik ne smije dodirnuti svojom rukom posvećenu Hostiju. Kazna za taj prekršaj je bila ekskomunikacija! Ovo pravilo nije slučajno bilo takvo, jer je utemeljeno na postupanju prema Kovčegu saveza, i nema nikakve veze ni u kojem segmentu sa higijensko sanitarnim uvjetima naših ruku.
  3). Pod vodstvom Lažnog proroka “Crkva” naređuje preko biskupa da laici “moraju” dodirnuti posvećenu Hostiju-Živoga Boga! Da po zapovjedi čine svetogrđe i iskazuju nepoštivanje prema najsvetijem na svijetu, najsvetijem u svemiru…
  4). Čuli ste sigurno priču iz Međugorja sa samog početka, kad su župljani dodirnuli gospinu haljinu, da su na mjestu dodira nastale tamne fleke, mrlje…, djeca su upitali gospu zašto je to tako, gospa je rekla zato što su te osobe u grijehu i da trebaju Ispovijed…, tako je krenuo proces ispovijedanja u Međugorju.
  Gospina haljina se isprljala od dodira rukom, a ŽIVO TIJELO KRISTOVO U HOSTIJI ne samo da doživljava fleke od ruku laika (neposvećenih ruku) nego mora doživljavati bol od grijeha koje se prenosi na tijelo Kristovo zbog dodira neposvećenih ruku…
  4). Čuo sam da je davni satri san i cilj masona da postignu da se u Crkvi pričest dijeli na ruku. Postigli su svoj cilj i ostvarili svoj san.
  5). Nemojmo nanostiti bol Kristu dodirujući ga neposvećenim rukama, i ne činimo svetogrdno oskvrnuće, pričešćujmo se na usta. Jer jezik nije jezik, on predstavlja našu osobu-naš JA, ono si što govoriš…

 3. ANA

  Na žalost, mislim da sam se jedino ja na misi u nedjelju pričestila na usta.
  Još mi je svećenik šapnuo “maska” prije pričesti.

  Mučenje na svim razinama

 4. Zvonimir

  Veliki biskup Perić je dao intervju Dnevnik.ba. i tu iznosi bestidnu laž o Knjizi istine i Mariji od Božanskog milosrđa. Progonitelj međugorskih vidjelaca i međugorske Gospe razotkriva se svojim dijelima. Na pitanje novinara odgovara optužujući i lažući. U nekim manjim mjestima po našoj biskupiji, počinju se rađati nekakvi novi pokreti, pa možda čak i hereze. Konkretno, obezvrjeđuje se značaj Djevice Marije, svetaca, nedjeljne mise, Papu drže za lažnog proroka; takvi se ljudi smatraju jedinim ispravnim vjernicima, dok su svi drugi slijepci koji će progledati tek na Posljednjem sudu. Kako pristupiti ovome, i sa svećeničke i laičke strane?

  – Ne znam misliš li u prvom redu na „Knjigu istine“ od anonimke, lažne proročice „Marije od božanskog milosrđa“? I na njezinu knjigu, prevedenu na hrvatski 2012. i na druge nove pokrete koji udaraju na katolički nauk valja na laži odgovoriti istinom, na zloću dobrotom, na hereze istinskim naukom. dijelima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *