Otkriveno je pravo ime tajanstvenog autora ‘Pape diktatora’

Marcantonio Colonna, pseudonimski autor Pape diktatora, otkrio se kao vrhunski povjesničar i Malteški vitez.

Njegovo je ime Henry Sire (H.J.A. Sire). Rođen je 1949. godine u Barceloni u obitelji francuskog podrijetla. Sire je školovan na stoljetnom Stonyhurst isusovačkom Collegeu i na Exeter Collegeu u Oxfordu, gdje je stekao počasnu titulu iz moderne povijesti.

Sirov stvarni identitet objavio je danas Regnery Press na stranici za oglašavanje na Google Playu za predbilježbe.

Izvorno objavljenu i dostupnu samo na Kindleu, Regnery Press sada objavljuje revidiranu i ažuriranu tiskanu knjigu pod naslovom The Dictator Pope: Inside Story of Francis Papacy.

Henry Sire je autor šest knjiga o katoličkoj povijesti i biografiji, uključujući i onu o poznatom engleskom isusovcu, piscu i filozofu, Martinu D’Arcy, SJ.

Autor je također i knjige „Phoenix iz pepela: Stvaranje, uništavanje i obnova katoličke tradicije“, koja istražuje stanje Katoličke Crkve od Drugog vatikanskog koncila.

Prema Regneryju, Diktator Papa je “plod četverogodišnjeg boravka Henryja Sirea u Rimu od 2013. do 2017. godine. Tijekom tog vremena osobno se upoznao s brojnim osobama u Vatikanu, uključujući kardinale i kurijske dužnosnike, zajedno s novinarima specijaliziranima za Vatikanske afere.”

Na temelju izvora unutar Vatikana i Argentine, knjiga govori o Franjinom pontifikatu i njegovom životu prije nego što je postao papa.

Eksplozivna knjiga, koja se prvi put pojavila na talijanskom, a zatim na engleskom jeziku početkom prosinca, izazvala je pohvale i zaprepaštenje i privukla veliku pozornost, osobito u katoličkim medijima.

Diktator papa: Poziv hijerarhiji na otpor

Ubrzo nakon objavljivanja, LifeSiteNews je intervjuirao tada – misterioznog autora. “Popularna slika pape Franje je jedna od najneobičnijih prijevara današnjice”, izjavio je Marcantonio Colonna za LifeSiteNews u prosincu.

https://www.lifesitenews.com/news/dictator-pope-authors-name-revealed

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *