Patnja kao izvor snage: Nova knjiga Kardinala Saraha

24. 05. 2017., Njemačko izdanje nove knjige Kardinala Saraha, „Snaga Tišine – protiv diktature buke“, je predstavljeno u Rimu, a sam Kardinal je također bio prisutan. Ovo Njemačko izdanje je uzrokovalo mnogo medijske pažnje čak i prije službenog predstavljanja jer je Papa Emeritus Benedikt XVI napisao, na vlastitu inicijativu, predgovor za knjigu u kojem naročito hvali Saraha, Prefekta Kongregacije za Božanski kult i disciplinu Sakramenata.

“S kardinalom Sarahom, gospodarom tišine i unutarnje molitve, liturgija je u dobrim rukama”, piše Benedikt.

 http://hrvatskikrsnizavjet.com/papa-benedikt-hvali-kardinala-saraha-liturgija-je-u-dobrim-rukama/

Na događaju je Bernhard Muller osnivatelj Njemačke izdavačke kuće Fe-Medienverlag, koja je objavila Njemačko izdanje Sarahove knjige izrazio zahvalnost za ovu iznenađujuću inicijativu Benedikta XVI. Također je povezao neke zapanjujuće događaje u njegovom osobnom životu, koji su providonosno povezani sa izdavanjem ove knjige. Na kraju govora pročitao je naglas predgovor Benedikta XVI.

Kardinal Sarah je rekao da je knjiga „izrasla iz života“, da je knjiga plod njegova osobnog iskustva, kao i osoba koje su mu postale bliske i od kojih je kroz tišinu mogao doći do bogatih duhovnih plodova. Predstavio je dva primjera koja su utjecala na knjigu. Oba su povezana sa patnjom i koliko patnja može donijeti snage i ostalih dobrih plodova.

Afrički Kardinal je prvo pričao o bratu Vincentu – Marie de la Resurrection, kojega je upoznao 2014. „On je patio od Multiple skleroze koja je uzrokovala da umre 2016. u dobi od 37 godina. Brat Vincent nije mogao govoriti,  ali između nas je narastao prekrasan duhovni odnos – ne s pomoću riječi, ali kroz poglede, kroz tišinu i kroz molitvu u kojoj je mogao sudjelovati samo micanjem usana.“

Sarah je govorio o osobnom iskustvu tišine koju je doživio prvih godina svoje episkopske službe u Conacry, gdje je živio u jako izoliranom i kontroliranom okruženju – pod dobro znanim političkim prilikama koje je opisao u svojoj prvoj knjizi „Bog ili ništa“.

„Izvanjska izolacija je otvorila za mene vrijeme – kao Božji dar za ona unutarnja prostranstva ponajviše, u koja Bog ulazi i u kojima On prebiva, govori i tješi.“

https://onepeterfive.com/suffering-source-strength-cardinal-sarahs-new-book/ 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *