Peticija da se zaustavi ratifikacija Istanbulske konvencije

Peticija Citizengo da se zaustavi ratifikacija Istanbulske konvencije

Nasilje je neprihvatljiv oblik društvenog ponašanja kojim se krše temeljna ljudska prava i slobode.

Ratifikacija Istanbulske konvencije bi ugrozila već zlostavljane žene i djecu jer bi muškarcima koji se izjasne kao žene omogućila legalan ulaz u sigurne kuće, zahode, svlačionice i druge prostore namijenjene samo ženama. ( Također i obrnuto)

Ako Hrvatska ratificira “Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji”, poznatiju kao Istanbulska konvencija, koncept “roda” ući će u cijeli hrvatski obrazovni sustav, od vrtića do fakulteta.

Peticiju o Istanbulskoj konvenciji, kojom tražimo da Vlada zaustavi ratifikaciju Istanbulske konvencije, do sad je potpisalo više od 7950 osoba. Pridružite im se i Vi:

http://citizengo.org/hr/fm/40096-ne-idoloskoj-konvenciji-vijeca-europe

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić nedavno je na temu nasilja nad ženama i nasilja u obitelji izjavila kako Hrvatska ima dobar zakonodavni okvir vezano za problematiku nasilja nad ženama i u obitelji, ali rezultati nisu zadovoljavajući.

Upravo je zato zabrinjavajuća instrumentalizacija borbe protiv nasilja nad ženama i nad djecom u svrhu nametanja rodne ideologije kroz Istanbulsku konvenciju koja, uz opravdanu borbu protiv nasilja nad ženama, uvodi na velika vrata – rod.

Zatražite od premijera Plenkovića zaštitu žena i djece kroz brzo i učinkovito provođenje postojećih zakona, a ne nametanje rodne ideologije: http://citizengo.org/hr/fm/40096-ne-idoloskoj-konvenciji-vijeca-europe

Konvencija, uz mnoge pozitivne odredbe, donosi sadržaj koji prvi put kao međunarodni ugovor donosi obvezujući koncept “roda”, prema kojem osoba sama može odlučiti kojeg je spola. Ratifikacijom bi se taj koncept počeo nametati u Hrvatskoj u obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj politici itd., što bi imalo za posljedicu da muškarcima koji se izjašnjavaju kao žene država omogući promjenu spola u dokumentima, ulazak u ženske zahode, svlačionice, sigurne kuće i druge prostore namijenjene samo ženama. Ovo nije moje pretjerivanje, nažalost ovakve se stvari već događaju u SAD-u, Kanadi, Danskoj… Ako se Konvencija ratificira, koncept “roda” ući će u cijeli hrvatski odgojno-obrazovni sustav, od vrtića do fakulteta. Poučavanje “rodne ideologije” naškodilo bi djeci i mladima te prekršilo prava roditelja da odgajaju djecu u skladu sa svojim vrijednostima.

Ana Marija Marković i cijeli CitizenGO tim

Ako ste je već potpisali podijelite je sa svojim poznanicima i prijateljima na Facebooku:https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http%3A//citizengo.org/hr/fm/40096-ne-idoloskoj-konvenciji-vijeca-europe

 

Komentar: Ova ratifikacija povlači puno toga za sobom. Ovo je početak pravog razvrstavanja u Hrvatskoj Katoličkoj Crkvi, Hrvatskim obiteljima, Hrvatskom društvu. Ovo je omča iz pakla oko vrata svakome tko dolazi u doticaj sa obrazovnim sustavom. Roditelji, biskupi, vjeroučitelji, učitelji, nastavnici, profesori – Koliko nas će zbog šutnje završiti u paklu? http://hrvatskikrsnizavjet.com/kanadska-skola-pomogla-jedanaestogodisnjoj-djevojcici-transformaciju-u-djecaka-skrivajuci-to-od-roditelja/

Ovo što spremaju „Europskoj Hrvatskoj“, doslovno znači da malo dijete kroz školski sustav može biti vođeno u smjeru da promjeni spol, bez dozvole i znanja roditelja.

Kraljevstvo Krista Kralja je istina vječna, Istambulska konvencija je privremena laž, ne dopustite da vam postane vječna muka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *