Pokrenuta peticija koja podupire „Zakletvu vjernosti“ Katoličkoj Vjeri, a ne pastirima koji su zastranili

Pokrenuta je peticija 18. 12. 2017., koja omogućuje ljudima diljem svijeta da se pridruže vođama pro-life pokreta u Zakletvi vjernosti Katoličkoj Vjeri, obećavajući da neće slijediti pastire koji su zastranili.

Prošlog tjedna, preko 30 vođa koji se bore za život i obitelj potpisalo je Zakletvu vjernosti Katoličkoj Vjeri.

http://hrvatskikrsnizavjet.com/pro-life-vode-se-zakleli-na-vjernost-katolickoj-vjeri-odbijajuci-slijediti-papu-franju/

Obećali su: “Ako postoji bilo kakav sukob između riječi i djela bilo kojeg člana Crkvene hijerarhije pa čak i pape osobno, sa naukom koju je Crkva oduvijek učila, ostat ćemo vjerni izvornom učenju Crkve.“

Sada Katolici laici mogu potpisati peticiju pridružujući se ovim vođama u obećanju da „ nikada, iz bilo kakvog razloga, neće zastraniti“ od Katoličkih učenja o seksualnoj moralnosti, kontracepciji, braku i drugim pitanjima koja se tiču života i obitelji.

„ Ja sam također jako uznemiren dvosmislenim i nekad direktno suprotnim učenjima pape Franje koja potkopavaju Crkveno moralno učenje,“ piše u peticiji. „Podupirem i slušat ću hijerarhiju Crkve u legalnom obnašanju njene vlasti, ali neću dopustiti da budem prisiljen od te hijerarhije, da se odreknem bilo kojeg područja vjere“

Zakletva vjernosti navodi temeljne moralne principe koje potpisnici trajno prihvaćaju kao nepromjenjive:

– postoje određena djela koja su intrinzički zla i koja je uvijek zabranjeno činiti.

– direktno ubijanje nevinog ljudskog bića uvijek je teško nemoralno: abortusi, eutanazija i asistirano samoubojstvo su zla djela.

– brak je ekskluzivna i neraskidiva zajednica jednog čovjeka i jedne žene: sva seksualna djela izvan braka, uključujući sve oblike vanbračnih zajednica su intrinzički zla djela i teško vrijeđaju osobe i društvo.

– preljub je teški grijeh, i oni koji žive u preljubu ne mogu primati Sakramente Ispovijedi i Svete Pričesti, sve do vremena kada se ne pokaju i prestanu tako živjeti.

– roditelji su primarni učitelji svoje djece i seksualna edukacija mora se obaviti od strane roditelja ili u određenim okolnostima od strane edukacijskih centara koje kontroliraju roditelji.

– odvajanje prokreativnog i ujedinjujućeg dijela seksualnog čina kontraceptivnim metodama je intrinzički zlo i ima devastirajuće posljedice za obitelj, za društvo i za Crkvu.

– metode umjetne oplodnje su teško nemoralne jer odvajaju prokreaciju od seksualnog čina i u velikoj većini slučajeva, vode direktno uništenju ljudskog života u najranijim stadijima.

– postoje samo dva spola, muško i žensko, od kojih svaki posjeduje komplementarne karakteristike i različitosti koje su za njih primjerene.

– homoseksualna djela su intrinzički zla i nikakav oblik takvog jedinstva između osoba istog spola ne može biti opravdana na bilo koji način.

„Ja podupirem Zakletvu vjernosti i nikada neću napustiti Isusa Krista, sa kojim želim biti ujedinjen cijelu vječnost,“ zaključuje se u peticiji.

https://www.lifesitenews.com/news/petition-launched-supporting-pro-life-leaders-pledge-of-fidelity-to-catholi

Pravila komentiranja: HKZ cijeni i potiče komentare čitatelja. Komentare ipak treba ograničiti na temu, da budu precizni i jasni, poželjno bi bilo da se podupru činjenicama, u svrhu davanja novih informacija ili produbljivanja postojećih.
Ovaj prostor nije namijenjen da bi se na njemu vrijeđalo bilo koga, niti je namijenjen za širenje osobnih duhovnih iskustava, također nije namijenjen za učestalo osobno blogiranje niti za teološke rasprave među komentatorima. Nije tajna da postoje uljezi koji mogu napraviti štetu, zbog toga neke komentare moramo brisati. Ako ispunjavaju ova pravila, objavljeni komentari ne moraju nužno odražavati stajalište HKZ-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *