Schneider: Tijekom povijesti, sotona, otac laži neprestano napada Crkvu

Govoreći na konferenciji pod nazivom  Katolička Crkvo: Gdje ideš?, biskup Schneider je podsjetio na riječi pape Sv. Lava XIII da je papina glavna dužnost “otvoreno proglašavati Katoličko učenje i propagirati ga u najvećoj mogućoj mjeri”. Sada donosimo treći dio Schneiderovog govora.

Tijekom povijesti sotona, otac laži, neprestano napada Crkvu, a posebno Katedru istine, koja je Stolica Petra. Kroz nedokučivo dopuštenje Božje Providnosti, sotona je tijekom povijesti napadao Katedru istine, ponekad dovodeći do privremene i ograničene pomrčine papinskog magisterija, kada su neki rimski pape davali dvosmislene doktrinarne izjave, što je izazvalo privremenu situaciju doktrinarne zbunjenosti u životu Crkve.

Vidimo ovu mogućnost izraženu u sljedećim riječima preuzetim iz egzorcizma protiv sotone i pobunjenih anđela, napisanih od pape Lava XIII. 1884. godine. Izvorni tekst kaže:

“Evo, drevni neprijatelj i ubojica snažno podiže glavu! Preobražen u anđela svjetla, s cijelom hordom zlih duhova, on obilazi posvuda i okupira zemlju, tako da uklanja Ime Boga i Njegovog Krista i krade, ometa i uništava u vječno prokletstvo duše predodređene za Krunu Vječne Slave. Na muškarce poremećena uma i pokvarena srca, zli zmaj izlijeva poput nabujale rijeke, otrov svojega zločina, duha laži, nečistoće i huljenja; i smrtonosni dah požude i svih bezakonja i poroka. Njezini najrazorniji neprijatelji zarobili su Crkvu, Suprugu Bezgrješnog Jaganjca, sa žalostima, natapali su je s pelinom; na sve njene poželjne stvari položili su svoje zle ruke. Tamo gdje je stolica Blagoslovljenog Petra i Katedra Istine postavljene za svjetlo poganima, tamo su postavili prijestolje grozote svoje bezbožnosti, tako da, kad je Pastir udaren, da oni također mogu biti u stanju raspršiti stado.”

Ujutro 13. listopada 1884. – upravo trideset tri godine prije konačnog Marijinog ukazanja u Fatimi i izvanrednog čuda sunca, papa Lav XIII, dok je bio na Svetoj Misi u zahvalnost za onu Misu koju je upravo prije toga slavio, imao je viziju koja je sada poznata. Sotona se pojavio pred Bogom tražeći od njega dozvolu da ga pusti da djeluje neometano stotinu godina kako bi uništio Crkvu, što mu je odobreno. Papa je tada vidio horde demona koji se spuštaju na baziliku Svetog Petra, kako bi zauzeli Petrovu Stolicu. Neposredno nakon vizija, papa je napisao molitvu Svetom Mihovilu Arkanđelu, koju je naredio da se recitira na kraju svake Mise, i slavni egzorcizam, iz kojeg smo uzeli citat upravo citiran.

Dramatična rečenica: „gdje je stolica Blagoslovljenog Petra“, bila je poslije maknuta od Pija XI kako bi se izbjegao skandal za vjeru, ali danas je u najmanju ruku proročka.

Zaključimo sa sljedećom molitvom (Svetom Petru) Don Prospera Guerangera: “Sveti Apostole! Smiri divljinu oluje, da se slabi ne bi sablaznili. Moli Gospodina da ne dopusti da se prebivalište tvog nasljednika uznemiri u tom Svetom gradu, koji je izabran za tako veliku čast. Ako je tako, da njegovi stanovnici zaslužuju kaznu za svoje prijestupe, da ih poštedi zbog njihove braće iz ostatka svijeta; i moli za njih da se njihova vjera ponovno može pretvoriti u ono što je bila, kad ih je Sveti Pavao pohvalio i rekao im: “Ponajprije zahvaljujem Bogu mojemu po Isusu Kristu za sve vas: što se vaša vjera navješćuje po svem svijetu. (Rim 1,8) ( Liturgijska godina, izdanje 1887. u Londonu , str. 436-437).

http://hrvatskikrsnizavjet.com/biskup-schneider-papa-nije-vlasnik-istine-vec-njen-sluga/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *