Švicarski biskup potpisao Deklaraciju nepromjenjivih istina o sakramentalnom braku

RIM, 2. veljače 2018. – Njegova ekscelencija Marian Eleganti, pomoćni biskup Chura u Švicarskoj, danas je dodao svoje ime na “Deklaraciju nepromjenjivih istina o sakramentalnom braku”, podižući ukupan broj potpisnika na osam biskupa i jednog kardinala.

Potpora biskupa Elegantija ovoj Deklaraciji došla je samo tri dana nakon što je biskup Athanasius Schneider, pomoćni biskup Astane, Kazahstan, pozvao biskupe svijeta da potpišu dokument i pridruže se podizanju zajedničkog glasa u obrani svetosti i nerazrješivosti braka.  

http://hrvatskikrsnizavjet.com/ekskluzivno-biskup-schneider-poziva-svjetske-prelate-da-potpisu-profesiju-nepromjenjivih-istina/

“Bog će odlučiti vrijeme, a doći će vrijeme kada će papa i svi biskupi ponovo navijestiti, sa svom jasnoćom, nedvosmislenošću i ljepotom, svetost braka, obitelji i Euharistije.” rekao je Schneider u intervjuu za LifeSite.

Podizanje zajedničkog glasa 

U razgovoru s LifeSiteNewsom, Schneider je rekao kako će veća javna podrška dokumentu, još nekih od 5000 biskupa na svijetu biti “jači glas za ispovijedanje konstantnih istina Crkve i da bi to bio prekrasan zajednički glas koji brani svetost i nerazrješivost bračne veze usred pravog neopoganskog društva u kojem je razvod postao poput kuge i gdje se seksualni poremećaj sve više širi. “

Biskup Marian Eleganti 

Posljednji potpisnik Deklaracije, biskup Marian Eleganti, OSB, redovnik je opatije benediktinaca misionara u Svetom Otmarsbergu u Uznachu, koji se nalazi u kantonu Svetog Gallena u Švicarskoj. Zaređen je za svećenika 23. lipnja 1995. godine.

U srpnju 1999. redovnici opatije Svetog Otmarsberga (najmlađa opatija u Švicarskoj) izabrali su Elegantia za drugog opata samostana. Benediktinci u Uznaku pripadaju Benediktinskoj kongregaciji Svetog Ottila sa središtem u blizini Münchena, s granama u Europi, Istoku, Zapadu i Južnoj Africi, Južnoj Americi, Kubi i SAD-u, Indiji, Koreji, Kini, Kazahstanu i Filipinima.

Godine 2009. papa Benedikt XVI. Imenovao je opata Mariana Elegantia za pomoćnog biskupa biskupije Chur u Švicarskoj. Zaređen je za biskupa 31. siječnja 2010. godine.

Biskup Eleganti je od 2011. godine zadužen za mlade ispred Švicarske biskupske konferencije i kao vikar za vjerske i redovničke zajednice. On je također vikar za filozofsko – teološko obrazovanje i trajnu formaciju i obuku pastoralnih radnika.

Javna podrška biskupa Mariana Elegantija Deklaraciji nepromjenjivih istina o sakramentalnom braku donosi broj potpisnika na devet. Do sada su, pored tri izvorna biskupa potpisnika iz Kazahstana, potpisali: kardinal Janis Pujats, metropolit nadbiskup Rige u Latviji; nadbiskup Carlo Maria Viganò, bivši apostolski nuncij u Sjedinjenim Državama; njegova ekscelencija Luigi Negri, nadbiskup emeritus Ferrara-Comacchio, Italija; biskup Andreas Laun, pomoćni biskup emeritus u Salzburgu, Austrija; i njegova ekscelencija Rene Gracida, biskup emeritus, Teksas, SAD.

https://www.lifesitenews.com/news/swiss-bishop-signs-statement-calling-popes-reading-of-amoris-laetitia-alien

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *