Važna vijest: Kardinal potpisao izjavu koja naziva Bergoglijev dokument A L “stranim” Katoličkoj Vjeri

RIM, 5. siječnja 2018. ( LifeSiteNews ) – Kardinal Janis Pujats, nadbiskup Metropolit u Rigi, u Latviji, pridružio se trojici biskupa Kazahstana i dvojici talijanskih nadbiskupa u potpisivanju “Proglašenja nepromjenjivih istina o sakramentalnom braku”, potvrdio je LifeSite.

Sa potpisom kardinala Janisa Pujata broj potpisnika se podiže na šest.

Ranije ovog tjedna, biskup Athanasius Schneider, pomoćni biskup Astane, Kazahstan, nadbiskup Tomash Peta, biskup Astana i nadbiskup Jan Pawel Lenga iz Karagande, Kazahstan izdali su “javnu i nedvosmislenu ispovijest istine” o Crkvenom učenju o nerazrješivosti braka kao “službu ljubavi u istini” Crkvi današnjice i papi.

Izjava Kazahstanskih ordinarijata dolazi kao odgovor papi Franji i određenim tumačenjima biskupa vezano za Amorisa Laetitia da se dopusti nekim “ponovno vjenčanim“ razvedenima (bez poništenja i koji ne žive u seksualnoj kontinenciji) pristup Sakramentima Pokore i Svete Pričesti.

Biskupi tvrde da takvo tumačenje uzrokuje “sverastuću pomutnju“, koja će širiti “kugu razvoda” u Crkvi, a “strano” je cijeloj vjeri Crkve i tradiciji.  

http://hrvatskikrsnizavjet.com/trojica-biskupa-nazvali-papin-dokument-amoris-laetitia-stranim-katolickoj-vjeri/

Pridruživanje Latvijskog kardinala ovoj izjavi, dolazi nakon što ju je potpisao biskupijski nuncij nadbiskup Carlo Maria Vigan i nadbiskup emeritus Luigi Negri iz Ferrara-Comacchia u sjevernoj Italiji.

Pujats je pohađao Teološko sjemenište u Rigi u Latviji, dok ga nije 1951. godine zatvorio Sovjetski Savez. Dva mjeseca kasnije zaređen je tajno od nadbiskupa Antonija Springoviča. 1991. imenovan je nadbiskupom Rige.

U veljači 1998. postao je kardinal, imenovan od pape Ivana Pavla II. Kardinal Pujats bio je jedan od kardinala koji su sudjelovali u konklavi 2005. godine, koji su izabrali papu Benedikta XVI. Osim latvijskog jezika, govori ruski, poljski, litavski, njemački i latinski.

https://www.lifesitenews.com/news/breaking-cardinal-signs-statement-calling-popes-reading-of-amoris-laetitia

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *