Zašto napadaju biskupa Ratka Perića

Kako doznajemo, u toku je podmukli napad na biskupa Perića. Radi se o filmu „Od Fatime do Međugorja“ kojega je potpisao Nazareth production, a u kojemu se biskupa optužuje da je suradnik KGB-a.

U filmu se tvrdi: Već se u prosincu 1982. godine rektor Perić (današnji biskup) upoznaje s agentom KGB-a, generalom Aleksandrom Makimovim, koji je glavni i jedini filmski tužitelj mostarskih biskupa: „Od tada do 1989. našli smo se 7 puta“, veli Maksimov. Iako je u početku bio i sklon povjerovati u istinitost događanja u Međugorju, rektor Sv. Jeronima obećava sovjetskom agentu KGB-a: „ako i ima nešto istine u tim ‘ukazanjima’ da će on i taj mali dio uništiti i da zna kako, [ali] samo da oni [KGB] djeluju preko jugoslavenske Udbe“ da „maksimalno onemoguće franjevce u njihovom djelovanju u Hercegovini“, ističući da „s franjevcima treba i brutalno i lukavo, na sve načine“! Jedino se brine da o njegovoj suradnji ništa ne dozna jugoslavenska Udba i hercegovački franjevci: „Rekao je da nama vjeruje, da zna koliko smo uspješna služba, da mu je to rekao i talijanski kolega koji nas je spojio, i da mi sve dogovaramo oko koordinacije s jugoslavenskim kolegama, ali da se nikada ne smije vidjeti da on s progonima franjevaca ima veze. […]. Naglašavao je kako treba biti vrlo oštar s njima, da drugačije neće ići […]. Agenti KGB-a iz svih dijelova svijeta izvješćivali su ga o Međugorju! Davali su mu informacije o tome što franjevci rade i planiraju te što biskupi diljem svijeta govore o toj temi. Tražio je od njih da utječu na te biskupe kako bi se izjašnjavali protiv međugorskog fenomena i odvraćali vjernike od odlaska u Međugorje“! „Perić je nastavio njegovati te kontakte i održavati sastanke čak i nakon raspada Sovjetskog Saveza“!?Na stranici biskupije je biskupov odgovor.

 Odgovor biskupa Ratka Perića: Ako je general poručnik Maksimov stvarna osoba, nije problem upriličiti javno sučeljavanje. Uostalom, neka se iznesu pred oči javnosti svi inkriminirajući dokumenti i sadržaji! Neka se dokaže njihova autentičnost i onda neka svatko, pa i biskup, moralno i pravno, odgovara zbog svojih djela i preuzme moralnu i pravnu odgovornost!

http://www.md-tm.ba/clanci/filmske-klevete

Mi smo već pisali o okružnici biskupa Mostarsko-Duvanjskog, msgr. Ratka Perića, “Podsjetnik ispovjednicima” , (što je njegov odgovor na Bergoglijevu pobudnicu Amoris Laetitia) u kojoj se svećenicima Mostarske biskupije daju upute u vezi odrješivanja i pričeščivanja rastavljenih i ponovno civilno vjenčanih osoba, gdje biskup daje jasne i nedvosmislene upute svojim svećenicima koje čvrsto ostaju na liniji dvijetisućgodišnjeg nauka Katoličke Crkve, a kojeg joj je u baštinu ostavio sam Gospodin i Spasitelj Isus Krist.

Tako se primjerice, za stanje objektivnog grijeha, što druga bračna ili vanbračna zajednica koja nije blagoslovljena u Crkvi pred svećenikom i predstavlja, u biskupovom podsjetniku koristi  takvo nazivlje, citiram: “stanje protuslovlja s Božjim zakonom”, “skandal”, “grijeh” itd.

Spomenuta apostatska pobudnica Amoris Laetitia, po isprobanom modernističkom receptu koristi nejasne i dosad nečuvene termine kao što je npr.”neregularne situacije”, “kršćani koji žive u iregularnim situacijama” i slične.

U biskupovom se Podsjetniku navodi niz crkvenih dokumenata koji se dotiču ove tematike, a koji za biskupa Perića, kako je vidljivo iz samih njegovih riječi i dalje vrijede i obvezuju sve katolike bez iznimke. Isto je i s važećim Katekizmom Katoličke Crkve koji je također citiran u Podsjetniku.

http://hrvatskikrsnizavjet.com/biskup-ratko-peric/

Dakle jasno je da biskup Perić smeta zbog njegovog pravovjerja. On je jedini Hrvatski biskup, koji je pravovjerno reagirao na A.L., Zanimljivo je gledati na koji način je u filmu izmanipuliran Franjin stav o Međugorju, pa ispada da je on prijatelj Gospinih ukazanja, a istina je da se s njima ruga. Sigurno je da je situacija kompleksna, ali biskup Perić je pravovjeran Hrvat i Biskup.

Kako komentira naš prijatelj iz Mostara: Biskupov stav prema Međugorju nitko neka ne miješa po pitanjima križarstva i Knjige Istine. Biskup Ratko nije Bogu i Gospi smetnja u svezi Međugorja, već je to dio Božjeg plana u svezi s  Međugorjem kako bi Božja i Gospina pobjeda bila s većim učinkom Spasenja u borbi protiv neprijatelja Spasenja u konačnici obračuna. Na biskupu Ratku se na jasan način očituju proročanstva iz Knjige Istine i potvrđuje se Knjiga Istine. Biskup Ratko je prvi  ušao u proces mučeništva za Krista i Njegovu Crkvu Ostatka zato što jasno i hrabro brani Krista i Njegovu Crkvu od napada raskolnika i Uništavatelja. Da ne bi  bilo zabune, ja osobno, ne trebam vjerovati u “Međugorje” jer znam i imam snažna nadnaravna duhovna osobna iskustva s Međugorjem i bio sam mnogo puta u Međugorju. Te i zato još jednom napominjem, stav Biskupa Ratka u svezi s Međugorjem je dio Božjeg dopuštenja jer sve je pod Božjim nadzorom i bit će na veću slavu Kristovu! 

Molim Te Kriste i Majko Spasenja dajte biskupu pastirske snage, hrabrosti, mudrosti i ustrajnosti da do kraja ostane branitelj Istine i Kristova Nauka. Amen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *